Bemutatkozó
Masszázsok
Mobilizációs technika
Wellness tanácsadás
KapcsolatGyógyítás alternatív gyógymódokkal
Bemutatkozó

Az emberek kezelésével foglalkozókban a segíteni akarás különösen erősen él és az idő múltával nemhogy csökkenne ez az érzés, hanem kezelésről kezelésre erősödik.

A tevékenységünk során a vendégek állapotában tapasztalható javulások, a közérzetében beállt pozitív változások jelentik azokat a sokszor pillanatnyi sikerélményeket, amiért érdemes hivatásunkat végezni. Személyeknek szól amit végzünk és az eredmény sokszor fontosabb, mint az hogy a megoldást melyik módszer részeként tartják nyilván.
Egyetlen terápia kizárólagosságában sem hiszek.

Masszőrként a gyakorlatban tapasztalom, hogy a masszőri tudás szerteágazó és alapos ismeretanyagot biztosít, de bizonyos problémák esetén nem sikerül megoldani a páciens problémáját. Ez sarkalt arra, hogy több tudásra tegyek szert. A folyamatos önképzés következő lépcsőjeként akupresszúrát tanultam - Dr. Eőry Ajándoknál. A hagyományos gyógyászat logikájához képest különlegességet jelentett számomra a keleti terápiák esetén sokszor alkalmazott metódus, hogy az ok- okozati összefüggésből az ok keresése és megszüntetésére és nem az okozat sokszor csak tüneti kezelésére fektetik a hangsúlyt. A módszer ismeretanyaga jó kiegészítőjévé vált az addig megszerzett tudásnak.

A sorban a reflexológia következett. Egy Balaton-parti strandolás alkalmával a napon felforrósodott kavicsokon járva oly erős impulzusokat kaptam, hogy több napig tartó emésztésben és a kiválasztásban megnyilvánuló fokozott működést tapasztaltam. Ekkor gondolkodtam el azon, vajon a célirányos impulzusokkal milyen hatást lehet elérni. Több a témában jártas szakembert felkeresve tanultam meg az alapokat, de mai napig kapok újabb és újabb ismereteket a kezelések által, és ezt a következő kezelésekben már hasznosíthatom is. Az általam végzett egyik legszemélyesebb kezelésként nagy örömforrást jelent.

Sportmasszázsból, nyirokmasszázsból kaptam még képesítést, különböző vizsgához nem kötött, vagy csak adott munkahelyeken elsajátítható módszereket ismertem  meg az évek során.

Budapesten ismertem meg a talpakupresszúrát, a reflexológia alapjaira épített kezelési formát amely egy rendkívül erős ingerterápia és bizonyos esetekben amikor másutt már lemondtak valakiről ez segített. Időnként az állapot szinten tartása és a fájdalomcsökkentés is jó eredménynek számít.

A Testnevelési Egyetemen sportmenedzselést tanultam és érdeklődésemre tekintettel egyenes út vezetett a rekreáció területe felé. A szállodai pihenés és gyógyító tevékenység, egészségmegőrzés bázisa a gyógyászat volt, napjainkra ez kiegészült mozgással, sporttevékenységgel önállóan és vezetett módon. A wellness mint irányzat előretörésekor már tudatosan kerestem a lehetőséget, hogy a gyakorlatban megszerzett tudást szakirányú ismeretekkel egészíthessem ki. Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karán végeztem, mint wellness szakmenedzser.

Masszázsokkal foglalkozva az ember hamar felismeri, hogy a gerincoszlop állapotának tartós javítása nélkül a perifériák állapota is nehezebben javul. A keleti mobilizációs jellegű masszázsterápiákkal kapcsolatban – az ízületek és a szalagok bemelegítése nélkül végzettekkel – fenntartásaim vannak. Talán azért, mert az európai embernek más a mozgékonysága, az ízületi mobilitása és a táplálkozása, ezért fokozott odafigyelést igényelnek ezek a technikák. Masszőrként a gerincoszlop és az ízületek kezelésére a megengedett lehetőségeink korlátozottak, szerintem joggal. Megalapozott módszert keresve találtam rá a Dorn-féle gerincterápiára és hasznos segítőjére a Breuss-masszázsra. Az első Magyarországon szervezett képzési lehetőséget már nagyon vártam, az évek során elvégzett több tízezernyi kezelés következtében alanyként is sarkalt a kíváncsiság a gerincterápiával kapcsolatban. Néha lehetetlen testhelyzetekben, egyoldalú terheléseknek kitéve végezzük munkánkat.

A második kezeléstől a keresztcsonti területen fennálló problémáim megszűntek. Ez a pozitív megerősítés nagyobb elmélyedésre sarkalt a gerincterápiával kapcsolatban. E területen is sikeres vizsgát tettem.

A páciensek jó visszajelzései ebben megerősítettek. és az eddigi tapasztalataim azt mutatják, hogy rendkívül hatékony és veszélytelen terápiás lehetőséget sikerült elsajátítanom.

Munkahelyi tapasztalataimat a következő helyeken szereztem:
Hotel SpiritSárvár
Hotel RognerHévíz
Hotel CarbonaHévíz
Hotel PelionTapolca
Kehida TermálKehidakustány
Hotel AquamarinHévíz
Hotel AquaHévíz
Vargha Gyógymód BudapestBarcza Bulcsú
A weblap képeit a Línea-fotó készítette.
Webdesign : eXpeditive - Véber Tamás, 2010